my bufday

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 24 August 2011

yeah!! balik aloq staq

assalamualaikum!! akhirnya yang ku nanti tiba jua...saat yang ditunggu2.. aloq staq im back!!

hahah! es0k khamis 25hb 8 2011 cuti raye!! smpai 3hb 9... es0k khamis! da boleyh balik aloq staq...wahaha...bestnyew! hanya tuhan je yg tawu betapa ser0n0knya saya nk balik...ahaha...

da sebulan da xbalik..balik pun mase sambut puasa aritu jew...tu pun kejap jew...xsempat pun berbuke ngan kuarge...sedeyhnye! huhu...

wat kuarge , tunggu angah balik taw.... along balik cepat cket taw...hikhik...nk berbuke sesame...

wat my luphly frenz... balik aty2 taw...

-syafika rahman
-nadhirah
-sharifah zulaikha

selamat berhari raye di kampung! mesty best an..berhari raye di kampung...

t0 allz n my luphly frenz...
- di hari mulia ini ika ingin mengucapkan 'selamat hari raye maaf zahir dan batin' sekirenye ade tersalah silap atau terkasar bahase..temarah yg x tentu pasal..selama kita kenal , ade yg terase ati ker..maaf eik... selamat ari rye k at kowang..mesty windu kt kowang...

"SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN" ~IQA~

Friday, 19 August 2011

pedih..

assalamualaikum...

disaat diri dilanda segala masalah terinagt bile kali terakhir kta baca Al-Quran...

dugaaan yang aku hadapi terlalu berat utk aku tempuh...Ya Allah kau kuatkan lah semangat untuk aku tempuh segala dugaan dariMu...

skrang aku sendri tgh cuba
cuba melupakan segala kenangan awak...
cuba utk lupa cintanya dia...
cuba melupakan kasih sayang awk pada saya...
cuba lupa segale janji2 awak...
cuba untuk HIDUP tanpa awak....

padahal saya tahu yang saya sendri xb0leh nk lupakan awk... terlalu banyak kenangan saya dengan awk... terlalu kuat cinta saya terhadapa awak... terlalu dalam kasih sayang awk.. dan saya tau saya sendri xboleyh hidup tanpa awk... SUMPAH memang aku xb0leh...

Dugaan mu terlalu berat untuk hambaMU ni Ya ALLah... apapun iqa xpnah nk mengharap pape dari awk... dari jauh iqa doakan awk bahagia disamping insan yang awak sayang... seorang insan yang awk pilih boleh bahagiakan sepanjang hidup... saya akui yang saya sendiri xdapat nk bahagia kan awk sperti mana yang awk nie...dri jauh saya maafkan segala ape yang awk penah membuat sya terluka...

saya bahagia sangat bila tengok awk bahagia walaupun kebahagiaan awk bukan dengan saya.... saya harap kebahagiaan awk bersama yang tersayang kekal walaupun terlalu pedih utk saya terima segalanya...

iqa redha dengan apa yang berlaku.. dan iqa sendiri tak pernah menyalahkan takdir..mungkin jod0h antara kami xkuat..dan kami sndri xkuat nk tempuhi segala dugaan dariMU... apa pun iqa doakan yang terbaik untuk dirinya dan.......


Thursday, 18 August 2011

berbuke puase DAt'5c

assalamualaikum..
nk update entry tapi xtaw nk tulis ape...asyik bnde yg sama ja..but,ari ni iqa ade bnda laen cket nk update..ahaha...xdela unik sgt juz nk update jew...hihhi...ari terbangun awai lak...ase b0san sgt...fb pun xde ape...ahah...
25hb 08 2011plan bebudak kelas Dat 5c cos Diploma Accounting..plan nk berbuka skali..maybe la nie last kteowang berpuasa sekali...ade la ajk2 kelas yang plan...kebetulan plak..P.A(penasihat akedamik) kteowang bersalin..,so berganti la dengan En Firdaus..
Set punya set..we decide nk berbuka dekat IMPIANA INN...tapi ramai yang ckp dy punye serve x 0k...so,kteowng discuss lagi..mmg dh xde tempat terpkse la pg kt ctu jgk...dowang ckp,.xpe kte test jerk,lau xok nnt xyah pg dh...mmg xpg dh la sbb puasa taun ni puasa last ngn dowang...huhu...terpksa la pegi jugak....hurmmm....

cecite bebudak umah :)

1st - Didie..my luphly frenz dari kelas agy cb0k dok tnya nk pkai baju mne...xde baju la ape la...bila dh xtawu nk pkai baju mne kasut plak dh xde...adoi mcm2...didie ni lain cket,,cerewet cket,..ahaha...then.,syafika rahman..dy lagi sempoi pkai je ape yg ade...ahah..xkesah pon..aku?? pakai je...sbb aku xbwak byk bju sgt...cket jewk...ahah...
2nd - selesai bab bju...bab make up...ahaha...dide make up cantik punya...ahaha..biasa ar org ladies pakai ape pun cantik...ahaha..aku make up biase2 jew...syafika rahman..berselendang ke majlis berbuka puasa...ahaha....
3rd - terus prgi bersama2...ahaha....but kecian my adek ( sharifah zulaikha ) xleyh nk berbuke sesama.... but dy berbuka dengan sayangs dy...unt0ng la ade sayangs kt cnie..huhuhu..xlah kesunyian cam aku sakng neyh...hihii....


at IMPIANA INN~~

sesampai je at ctu,.ramai yang xdatang lagi...bila dh nk dekat azan bawu sampai...huhu...kteowang antara g0l0ng terawal la datang...ahahah... apa yang dikatakan mmg betul serve tidak menarik langsung...memang xpuas aty...tapi nk cam mne dh dtg,,mkn jew la...mlas nk kec0h..sbb kteoang xuruskan pape pun...dowang yg uruskan...biar je la...hargai la same hasil dorang...ade ke patu serve nasik mcm nasik kenduri...ayam masak merah , gulai ikan kering...ahaha memeng terbaek la...aku ngn bdk2 umah mkn cket jewk...xde la mkn byk sgt sbb makanan dy biasa jew...huhuh...pas kul 8 lebeyh...terus blah...blah....blah.....


ni geng bebudak DAT 5c...ni larh pic dowang...xbanyak pun pic yang ade...b0leyh la lau nk wat kenangan...hihi....apepun enj0y untk sem5...hihi...

p/s - sape yang uruskan majlis berbuka puasa nie...iqa ucp terima kasih...sbb sudi uruskan....mls nk komplain byk2 sbb buka iqa yg wat...hihi...lagipun buka kehendak k0rang kan....hihi...


Thursday, 11 August 2011

mama n abah!!

hyoe kowang...sowi la dh lame x update blog..bukan bz...sja malas nk menaip..dok layan fb jew la niehh....huhuhu....blog nie jarang lah nk update....but t0day iqa nk update pasal puasa...n mama iqa...huahua...masuk ari ni ade hari ke12 kita berpuasa kan..
walaupun dekat,tapi iqa balik umah pun time cuti sambut puasa ari tu...tu pun xsempat nk berbuka skali...sedeyh sgt...rindunya nk swuh mama masak ayam fav iqa,air oren....huahua...rindu sangat...espcially at budak gem0k, sape lagi lau bukan adik iqa...rindunya nk gaduh2 ngn budak gem0k tu...huhuh...

adik : awk tunggu angah eik..nnt kte berbuka skali taw....

dok umah sewa..lumrah la..mkan ke xmakan ke xde sape nk pedulik pun...makan ape pun xde sape nk kesah kan...but still terasa berbuka ramai2 dengan housemate2...iqa jarang g bazar...ntah la mmg dari dulu iqa xsuka g tmpt org2 ramai...masuk ari ke12 nie...baru skali iqa g bazar..tu pun 1st day ari tu...tu pun xde beli ape pun...

terasanye cam ank perantauan..haha...'menuntut ilmu adalah wajib' ahah..tagline nk sedap kan hati...iqa start cuti 25...ntah bile la sempat nk berbuka dengan family....berbuka dengan mama, dengan abah, dengan budak gemok...adoii...windunya....

mama : angah windu sgt kt mama....nnt angah balik masak sedap2 k...

huhu...iqa mmg mudah appy tp bile sedeyh kt dalam hati jewk...untuk ape nk crita lau nk tagih simpati org jew....kuatkan ati...set dalam mind yg kita b0leh...bile org lain kenapa kita xboley??
yang penting iqa dapat balik raya...puasa xpe...hihi...walaupun kulim dengan alor star dekat tapi iqa memeng jarang balik...hahah...

k lah korang, iqa stop kt cni dulu yea...nk g mandi nk g berbuka...ntah ari ni xtawu lagi berbuka ape...huhu..ape pun kowang.,,jgn sedeyh taw walapun kte jauh dengan family....

mama ngn abah!! windu sangat.......