my bufday

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, 25 July 2011

thanz...

assalamualaikum.....
wahaaha...bosan plak ari nie...sori la da lame x update...lately nie bz cket larh maklum ar da masuk sem 5 nie kena rajin cket...pdahal la kan...:)..hihihi
for entry kali ni iqa nk cita sal diri iqa yang banyak benda berlaku sejak2 neh...cukup lah iqa rahsiakan sapa seseorang neyh...hadirnya tanpa diduga,.

'mengenali seseorang yang merupa satu pertemuan yang paling indah.....

'thanz awak... bc0z'

- banyak care pasal saya...
- banyak amek berat pasal saya
- selalu wat sy gumbira
-suka wat saya ketawa
-caring and loving boy

suke mengenali awak...x diduga sy kenal dengan awk...awk memang yang terbaek...hiihihi...
hahah...suka sangat...gembira sangat~~


Monday, 18 July 2011

ulu paip -> sedim

hype everybody...now i want to st0ry u olz my story keyh....ape?? xnk dgr?? ahh aku xpedulik dgr gak..hihihi...dgr lah...bez nieh..hihi..cam nie cita dy...
ari ni isnin bersamaan 18 julai 2011..sehari kteorg xde klas..poli skg cbok dengan konvo batch mne tah...so lect pon cbok la...apabila bosan di umah....didi bdk housemate aku ajak g ULU PAIP...aku on jer xkesah...lebeyh kurg kul11 kteorg gerak naek moto jer...hahah..best kot...ulu paip uw xde jauh sgt...bleyh la tahan dalam stengah jam..kteorg beli nasik bungkus ingt nk g mkn at sna la...
SETIBA di ulu paip...tempat yang kotor..,bosan...org xramai...air x el0k..adoii langsung xbest...
apapun sempat la snap2 pic neyh...ahaha...ni je pic yg cantik pun...yg kecik2 comey2 tu...housemate iqa..SHARIFAH ZULAIKA...comeyh kan3?? da berpunya da la...hakhak....iqa jew yg single skang neyh...ahaha...

then after 10minit..ahaha...decide to go to SEDIM....kamipun terus g sedim...ahaha....xde jauh sgt sedim tu....besttttt siot..............air yg elok..tempat yg cantik..semuanya cantik...ahaha...mmg air kt sedim tu best ar..dh lau deras..cantik plak...naseb la org xramai sbb kteowng pg ari isnin...so bukan ari minggu xramai la...hihihi..bermndi mnda sepuas2nya...ahahah...

memey puas la mndi at sedim....ahahak

k la nnati iqa cite agy k....byee....cau!

Thursday, 14 July 2011

kurang ajar!!

assalamualaikum olz...
sori la dh lama xupdate...lately ni bz dengan kelas...1week clas mmg byk keje nk kena buat...blajar bawu bape jam dh ner wat assgment...huhh~~ pening2...ok let talk about the title 'kurang ajar' seoranglelaki yang tidak tau menghormati kaum wanita yg lemah seperti aku..ahahah...

1st, time nie ari rabu...kteowang habes kelas kul11..memang habes awal lah...didie ajak lunch kt mcd..xpelah..balik tukar baju terus g mcD...nk dipendek kan cite...pas habes makan...nk pegi giant nk karox..ok lah..xpelah kan..time bawak moto...ade lah mamat nie...nk kuar parking...xtengok blekang..main kluar jer...time tu mmg aku bengkek giler ar..tp aku xde lah nk tengking2 di at ctu...aku mlas nk kecoh juz mengelak je lah...aku taw lah dy naek mersz..bajet keta dy besar seskuat aty dy bleyh tengking aku...blah ar...bodohnye jantan!...ok lah an..pas mengelak uw..dalam one-way aku nk carik parking at giant...aku xperasan plak dy follow moto aku...sekali bila aku masuk parking aku terlupa nk bg signal...sekali mamat tu hon aku,..cam ni bunyik nya...ponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!! adoi bengang telinga aku...aku pun terkejut lah kan...hek elleh bnda kecik je nk hon2 plak..aku pon usha panas ar mamat tu....sekali dy bukak tingkap...dy ckp...

mamat bodoh : kona xrety nk bagi signal ka!!
aku : hekelleh ko pun same kuar keta xtengok belakang...
mamat bodoh : dh taw aku nk kuar yg ang jalan buat apa...

terus dh blah cam tu.....ee!! geram aku! undang2 mana ko blajar nk kuar parking org yang one-way nk kne benti!...bodoh lah kau...aku taw ar ko naek mers pon..xyah bajet sangat lah...adoii... sumpah! lau aku jmpe kau skali agy...mmg mampos ar ko!...lau yew pon ko nk marah aku..ckp elok2 bleyh an!...

at least hormat lah aku...aku pmpuan lah bodoh....

k la kowang geram plak cita sal mamat bodoh nie...k la bye...

Tuesday, 12 July 2011

1week clas

asslamualaikum u olz...wakaka...dh lame siot x update blog...bukan pa,bz cket ja...skunk ni da start klas..makin ari makin cbok lah...ahahha...biasalah kehidupan kembali macam student seperti sediakala....kena belajar,kuiz,assigment,test...adoii...kadang2 terpikir plak nk sambung ja Li...keja lagi best ar..xyah lak nk pk semua2 nie....ni report Li da antar,tp blum tentu lect terima,lau xterima nk ner buat lain plak...nk ciap 1 pun susah...adoii...

1st day at kelas...terasa cam mula stdy..best sgt...rindu sgt sama budak2 kelas...teringin nk mcm dulu balik...gaduh2,berebut2 kertas...hahaha..best w00...ahaha...tapi sem neyh cam susah cukai lorh ade 5 paper...
- auditing
- percukaian
-financial accounting
-management accounting
1 agy xingt plak paper apa..hihihi..sori na..tapi paper sem neyh mmg killer giler...jenuh stdy la..dh la paper membaca yang banyak..aku dh la xminat membaca...kang tetido aku...ahaha..
dh la semua lect nk fully b.i...aku nk dh la lembab omputih...huhu...sabor jer la..cket2 tu boleyh,....ahaha...naseb baik ada mmbe baik aku...

didie a.k.a berry exora

dia lah yang banyak tolong aku..kadang2 tu ada ja yg dy marah at aku,,,ahahah..tapi sem neyh alhamdullillah xde plak tengok dy tacing2,...ahahah,..
aku harap sangat sem neyh lebih baik dari sem2 lepas...
azam sem neyh...pointer 3 above n so on....

k la...nk tido daa...sok klas lagi...terasa lambat plak minggu nie...
bye....nunite...

Friday, 8 July 2011

awak mafkan saya

assalamualaikum...
ari nie iqa nk pasalbudak kelas...sedeyh sangat kitaowang xtawu plak dy dh tukar poli...dulu time cam ade wat salah ngn dia...
1st regestration utk sem5 PA(penasihat akademik) ktaowang ckp NURUL ASHIKIN a.k.a IKIN dan pindah poli..bapak terkejutnya aku,,xpenah niat dalam ati 1st dftar sem5 org pertama yang aku nk jmoe dy lah,,,nk mtk maaf...mmg la bnde dh lme tapi terase bersalah plak wat dy cam tu....puan cakap dy pindah Poli PD...iqa arp ikin lebih selesa kt cne..
cite dy cam nie haa....tapi iqa nk mintaak maaf la xde niat ape pun cmua nk update blog ja....huhu...IKin ni kapel dengan bf mmbe klas kteowang..selalu balik lelaki tu amek..date pun dengan lelaki tu,,,padahal lelaki tu bf mmbe dy jgk...masa tu mmg ktorang salah an ikin sbb jadik perwampas kan...yelah kalu korang ape korang ase kan...tapi bnde tu dh lame,,,itu hal dy lah kita sbgai kawan xpatut pulau kan dy....dalam kelas kteorg pulaukan dy.,kecian sgt,,,xsangka plak smpai dy pindah poli....ikin ni sbnarnya baik lau org baik dengan dia...dy ni mmg cantik la sbb tu smua lelaki suka an dy...lelaki,mestilah nk yang cantik jer...smpai lah 1 ari kami tau dia rampas bf mmbe kteorg start pada ari tu kiteorg dh xmcm dulu....tapi bende dh 6bulan dh berlalu...xpelah mlas nk cita sgt....tapi iqa sedeyh sgt terkilan xdapat jumpa dy nk mtk maaf....

*ikin,iqa mintak maaf taw lau iqa ade wat salah..

ikin..org mtk maaf taw lau ade salah silap..hopefully kta tetap kawan..benda yang lepas jangan dinggatkan lagi..dan harap ikin berjaya dalam hidup..jaga diri baik2 taw kt sana...dengar puan cakap ikin pindah poli PD eik...xpe lah jnji blajar rajin2 k...
apepun lau iqa ade wat salah iqa mrk maaf k...
take care...

Thursday, 7 July 2011

1st day sem5

hype u olz....bila ade wifi at umah sewa selalu nk update blog...hihi...xkire ape pun cite gak...haha..ari ni iqa nk cita 1st day sem5...mcm2 la nk cita,.hihihi...

1st-baju yang yang diiron untuk pakai ari pertama di pTSb telah terbakar dek iron yang mcm B***...sbar je la dgn iron tuh...dh la terbakar banyk...baju plak bawak sehelai jer....adoii...terpkse lapinjam housemate...huhuh..naseb baik padan lau tak mmg p0stpone la dftr ...hahah

p/s~thanz to ct nadhirah coz bg sy pnjam baju awk..hihih..

2nd~ bersun glasses pergi kelas mendftar tmat Li..hihihi...semua org tgk ar bile bersun glasses ke klas...smpai an lectrer pun tego...ah! malunya ciapckp agy..lect baru ke nie...adoiii..malu giler...
bila bersun glasses nie mesti lah nk snap pic...hahah..nk tgk x...
mmg kenangan yang paling manis la sem5 nie....dengan semlam tido pukul 2 pagi semata2 nk ciapan report Li...nasib baik pg td x ter lewat bangun...hihih..
wakaka..ni la pix iqa...mcm datin x..huhuh....sempat lagi la nk bersnap2 nie,,,
k la nnt iqa update lagi...
nk tydo..
bye......

Wednesday, 6 July 2011

ke'bengka'kan mata



assalamualaikum....

hype kowang...sowi la iqa terlupa nk upadate blog..hikhik..aku dh balik kulim dh 3 ari...selama 3 ari ni jugak aku saket mata..aduh!...xtawu la cam mne nk ckp...hihihi..saket sgt ...kekadang pagi2 sampai xleh nk bukak...yelah mybe mata berairkan...
mulanya cam nieh la...dari umah la..abah saket mata...pas uw.. mata iqa pun dah ase laen dh...letak ubh biase ja la..dalam ondaway balik kulim uw..mataplak masuk habuk..rem sekali iqa tenyeh2 mata2..makin lama makin menjadik2 bengkaknya..mengalah an org putus cinte...hahha....sampai xbleyh nk bukak ar..adoii..cam mna niehh esok dh nk dftr kt poli..YA ALLAH mata t0l0nglah lah lega...saya malu lah nkg klas....
tetiba suatu ari tu kan..iqa ngn budak2 umah kuar la nk pegi makan kan..skali abg at kedai uw tnya..kenaoetu putus cinte ka...menanges2 macam org putus cinta jer...hihihi,,,malu ar iqa...haha...kowang nk tengok x pic mata iqa...tapi jgn takut plak...hihi...

teruk an mata iqa...pedih nie...nmpk kan kesakitannya...ahahha

lastly, housemate smua marah sbb xg klinik..terpksa gak la pg klinik...amek ubt..tp ubt pun jarang2 mkn..hihi...iqa an mmg susah nk mkn ubt..naseb lah kan...
bila lagi terkena cahaya matahari mesty la lagi saketkan..iqa pg blei sun glasses...itu pun sb terpkse sbb sun glasses agy 1 ade at uma..telupa plak nk bawak...nk pkai sun glasses pg dftar bleyh x??
hikhik mesty org ckp berlagaknya budak tu kan...pdahal saket...ahahha
k la iqa nk tido ar...report dh ciap nnt malam bangun pegi print...itu jer...yeah...hihhi

Monday, 4 July 2011

back t0 kulim

assalamualaikom kowang....
ari ni 4 Julai 2011...di mana aku akn merempit balik ke kulim keseorangan...hikhik...pagi2 lagi aku da bangun,tapi xde la pagi sangat..ingt nk balik kelmarin tapi abah iqa xkasik plak...dy ari ni hujan..so balik es0k bleyh kan...aku pun postpone balik esok...bangun mandi2,sarapan..aku pun gerak berseorangan balik kulim..xde mmbe yang nk balik skaly plak...huhuhu...dengan tiupan angin pagi yang menyegarkan..aku bawak moto secara perlahan - lahan...110 per jam...ahaha..pelan kan...(ckp lah pelan)...hihihi...bert0lak kul 9 dari umah...smpai kulim 10.30pagi...lmbt kan aku bawak..ahahha..sesampai aje at umah sewa aku kol mama...mama cakap..

mama : mama x mandi lagi,angah smpai dh kulim....si bdk gemok plak menyampok...adik mkn pun xhabes lagi...angah da sampai dh...

angah : biasa lah..angah kan bawak slow2..

mama : slow lagi tera tu....

angah : k la angah nk rehat,penat merempit..

mama : dok umah,jgn dok gatai sangat nk kuar malam...ckp nk wat report kan..buat lah..jgn qeja nk berjalan ja...

panggilan telepfon ditamatkan kredit habes...ahaha...xsbar2 aku nk jumpa mmbe aku....
espcially..........

berry exora a.k.a didie...
sharifah zulaikha..

umah dam riuh rendah ade kteowang...ni blum balik yan lain2 lagi...Ya Allah windu sangat time2 cam nieh..time gaduh2,time bowak2...yelah..da nk deat 6 bulan x jumpa..,mesti banyak cita nk cita kan..ahaha.....

k la...nnt aku update lagi...aku nk g mandi..nk kuar mkn..aku dtg sehelai sepinggan..aku kelaparan...ahahha

Sunday, 3 July 2011

ape ade hal..

assalamualaikum...hype korang...sowi taw dh jarang dh nk update blog..makin lame dh makinmlas nk update...haahhha....skang ni aku nk cita sal mmbe aku neyh..dy bdak KL la...aku xleyh nk details la KL dy kt mna...coz aku jga jgk maruah dy..tapi ape dy nk wat at aku aku xkesah oun sbnarnye...biasa lah manusia xpnah lari dari kesilapan kan...tapi aku ase ni bukan salah aku...aku tetap dgn pendirian aku...aku pedulik ape kan...ahhaha
cam nie cite dy...budak kelas aku da wat events taw...nk reunion utk sem5...tapi pnah x doawang pk la pasal duit..transport...izin mak bapak..mmg la duit loan ade...tapi xsemua org guna duit loan tu nk enjoy...dowang yang org lot2 bleyh la guna loan sekadar utk enjoy tapi bagi org yang cm aku mybe harap duit loan utk pengajian kan...hikhik...xde la aku teremo la cara 'budak' tu xkena...dy nk wat events dy mtk pendapat orang tapi dy xnk dengar pendapat org..nk ikut pala dy ja...lau cam hang p ja la sorang wat events tu....tu pun xleyh pk ke..adoii....
lastly..bila wat events dalam fb aku kuarkanlah pendapat aku...tapi aku xdelah ikut aku..aku suh mtk pndapat org lain same,..pun same gak nk menang dy jgak...adoii..smpai begaduh lah dlm fb tu tp aku diam ja..aku ni malas nk kecoh..smpai la bawu tadi aku sedar dy BLOCK fb aku...xpe2 aku xde hal lah..ape kesah lau ko nk block un...suka aty ko la..fb ko an..tapi frenz aku xjejas un la lau kau block aku..setakat kau ramai lagi la yang nk frenz dengan aku..,,BUT pas nieyh lau aku dh x teg0 ko dalam kleas ko harapo ko xpayah tnya la kenape eik...sape carik pasal dulu?? aku er ko...aku xkesah pun...ape ade hal...
tapi aku nk ko tawu 1 jer...ko ingt ar ape yang aku byk tolong ko..dan ape yang buat utk ko...ko jgn nk ego sgt..xpayah la nk bongkak sgt weyh...tapi aku xnk ar ungkit sgt...ape da hal...aku xkesah pun..tapi aku harap ko pk2 kan lah....
k la kowang..lau BUDAK tu baca pun..aku xkesah dh...lantak ko lah...tapi ingt ape2 je events kelas pas nieyh..lau aku xjoin...sory la sis...sorry t0 say ar sis...