my bufday

Daisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 30 April 2011

broken heart~~

assalamualaikum....sejak2 habeh2 Li bertmbah boring iqa kt umah.,..ade yg tersayang pon cam xde ja....adoii...tah la....gila mmg saket aty ar...cuti dh 2 3 ary...masuk ari ni dah smggu x kuar ngn dia...skg nie iqa malasnk harap lau dy nk ajk kuar dy msg la bgtawu...

skg nie dy byk berubah tapi cuba sabarkan dri iqa dengan niat iqa tak nk keruhkan keadaan..bleyh ari2 bergaduh...iqa sendri xpnah nk mtk apepun dari dia,..juz iqa nk perhatian dy jer...cukup lau dy tnya pasal diri iqa....plez la care iqa....iqa bukan tunggul....kekadang tiap2 mlm iqa nanges bila dy xpnah nk msg iqa,,,bila kol nk xnk jerk ckp...cukup la pada iqa kalu dy tnya iqa chat ke x? dh mkn ker? tgh watper? sesibok mna pun,iqa bukan tunggul la dlm hidup dy..lau dy dh xsayang iqa ckp la...jgn maenkn iqa macam nie....

sumpah!! memang iqa sedeyh sgt...ade cam xde jer...iqa xtawu ar ape dy anggap sape iqa dlm hidup dy....tlong ar..pk ar same ape iqa ase bila dy xpnah msg iqa..xpnah tnya iqa dh mkn ker blom...iqa cuma nk smua tu jer,...iqa xpnah nk mtk apa2 dari dy...cukup lau dy hargai hati dgn perasaan iqa...mmg iqa seorang yang go lucky..tapi kt dalam sape jer yang tahu...hati manusia lain2 ar..tpi t0l0ng ar iqa pun ade ati dgn perasaan jgk....

kdg2 hidup mmg sunyi giler....xde sape yang peduli.....sedeyh sgt2...bila baik jer ade jer yang saket aty...bila ckppun tetap wat jgk....

UNtuk KaMu : lau kta sayang dy kta x still ngn dy sampai skg la... tolong la jaga ati kta sama...kta taw sape dirikta dlm hidup dy..tapi kta pun ade hati,ade perasaan..dan mcm mne yg dy tawu..kta bukan tunggul...knpa dulu dy x macam nie skg dh berubah sgt2,,,lau dy ase kta dh xperlu dlm hidup dy...jgn simpan lagi ar....t0l0ng la...hati kta dh byk terluka sgt2 bleyh x untuk kta dy jga hati kta sama..kt ase dh byk sgt kta cuba jga hati ngn perasaan dy,.tapi untuk dy xleyh ka tolong hati kta untuk skali...bila dy xmsg kta ade dy pk x aty kta ase cam mne...ade pakwe cam xde jer...kekdang hidup cam gerak sorang2...maafkan iqa...xde niat pon nk publish kt blog..tapi iqa nk dy tahu yang kta sayang sgt kt dy...utk kta bleyh x dy hrgai kta dlm hidup dy...kta sedeyh sgt bila dy cbok on9 jer...ee!! ape yg best sgt...msg kta langsung x..bila kta diam,.dia pun diam..kdg2 terasa sgt taw yg kta diperlukan...

RAHIM please take noted what isay..if say i lurve u,then i meant it...don break my heart ples....my heart only for u n please take noted!!

Last Day

assalamualaikum....ari ni last day iqa dkt RANGKAIAN TERATAI SDN BHD...
sumpah bapak! aku sedeyh giler ar....mula2 mmg xbest kt cni...tapi bila dh kenal dgn semua org,bila dh pandai wat keje...best....dh paham semua ase mcam sedeyh ja nk tinggalkan..thanz to all...kepada yang terlibat iqa ucapkan byk2 terima kasih tau..yg byk membantu masa iqa tgh practical....nnt untung2 leyh keje cni..hihihi....


Sunday, 24 April 2011

mmg aku xcantik!!

asslamualaikom...
huhh~ tension giler iqa ari nie...adoiihh xtawu la knapa....pada korang cantik tu penting ker...mmg skg zaman memilih...ee!! adoii xpham la aku..yang penting jujur kan...elleh lau aku xcantik yang kaw cbok pehal!! ade masalah ker dalam hidup kaw!!..bajet cam kaw cun sangat....ee..for your information setiap manusia ade kelemahan ada kekurangan xde pun yang perfect lar...huhh~~ kaw tu comeyh sgt ker....

MMG AKU XCANTIK..MMG AKU COMEYH..MMG AKU GEMOK...SO KAW ADE MASALAH NGN KAW KER...HUHHHH~~ TOLONGG LA PHAM...

kaw jga dri kaw dh la..ee!! cantik mne kw...comey sgt ker..kaw hebat sgt ker...lau kau hebat kau xyah ar kawan ngan aku..aku ni xlayak nk kawan ngn ko...huhhh...sabor jer la...pada aku lau aku xde kawan cam kaw pon aku xmati ar,.aku bleyh la hidup....

to all...iqa mtk maaf ek TERemo plak ari nie..tension sgt la...iqa harap korang pham la knapa eik....

bye assamualaikom!

white_pink + western!!

assalamualaikom....
weekend yg fun..ahaha...padahal xde apa pun...this becoz my si dia...ahaha...jujur la..still syg kn dia...tonite spent time with my hubby....

BIAR KAMI TAK CINTA...TAPI KAMI PUNYA 1 ALASAN YANG PENTING KAMI BAHAGIA!!

21 APRIL~8.30PM...
malam minggu...bila dh bosan ade jerk plan..hahha..kekadang x jandi jgk kalu plan2 nie...hahah...jejalan pusing town dgn ABd Rahim...biar x cinta jnji bahagia...ahah kelakar la..bahagia la sangat....papepun awk tetap di ati....pusing2 town bila mlm2 best giler...ahaha...sekali ktaowg lepak uptown..jejalan tgk barang...my rahim...wah2 bukan main agy melalak nk jam...kalu nk tu nk jgx2!! adoii..nk xnk aku belik kn jugak rm45 kot...warna putih..aku ni style ade dwet xkesah sgt nk ape aku bg jerk..duit bukan leyh bawak mati pon....kitraong beli jam same..jam kapel ar...sweet sgt....

jam nie haa iqa belikan utk our relationship..rm 75...hope lau xkekal pon pless take care this watch my dear....

pas jejalan kt uptown...lalu kedai western...wallahhh mlm uw mkn western!!..xde la sedapp sgt tp bleyh la....sedap la jgk...tetiba ngah lepak mkn..ade plak mokcik ni dtg mtk sedekah ktaorg bg la seringgit biar cket janji ikhlas kan...bila dh bg seroang..ramai plak yang dtg..melampau la nie...ahaha...mmg xbg dh la...seringgt pon lau 5 org x rm5...ahah....





western time!! xde sedap sgt tapi boleyh la...hahah.....mkn2 pon sempat agy nk snap pic pun..kikiki...thanz to abd rahim sbb bnlja sy mum western!...nnt sy blnje lau sy dh kje mcm kamu....

ok lah...bye...see the next entry....

Thursday, 21 April 2011

syg mama


wallaahhhh......
ahaxs...ari ni iqa balik umah cam biase ar..kul 5 kuar opis kul 5.30 sampai umahh...xtawu la laju mna bawak...tapi xde la sangat sebab tempat keja iqa xde jauh sangat....dok tunggu elaun xdapat agy bulan nieh,....tah kenapa lambat pun xtaw la...hahah...dh pokai giler...smpai la satu tahap kasut iqa putus..kasut pon time ni la nk putus..time aku xdak duit la nk wat hall..huhuhu sedeyh sgt...bila la nk dpt elaun nie???

balik jer umah petang tue..ternmpak sepasang kasut..berbunga-bungaan...cam ladies ja...hahha...iqa pun tergerak ati nk tnya mama....

ni ha kasut tu yang iqa ckp tue..cantik x.....
walllahhhh memang btul2 gadiz la yang sape yang pakai..ahaha....bila iqa tnya mama...mama.,kasut sape tu..mama la beli kt anyah...ahah...aku ckp..biar betul!! mama ckp kenapa x cantik ker...untuk sedapkan aty mama aku..ckp cantik...nmpk jer selipas bodo..hargai rm15.00 kot..xde la mahal tapi standard lar...ahaha....mama pesan agy..dapat gaji claim balik okeyh!!..adess!! claim plak..hahha..nasib lorh....

bydaway thanz to mama...cantik sgt..anyah try utk jadi gadiz okeyh!!...ahahah

Tuesday, 19 April 2011

melaram!!

hye smua....pe kabo!!
hope bek2 la nah...hopefully laa....jgn memikir sgt masalah..lagi pikiq lagi xhabeh...hahah...based on the title...'melaram' xtaw la melaram ape...hahha....
dgr cni smua org2 kampung iqa nk cita!! hahah....kelakar la aku nieh...bila mood x ok mmg jadi cam nie la..

ari ahad aku g keje cam biasa...ari nie aku mtk half day coz ade knduri lak umah tok sedara aku...pagi2 g kje dh cbok nieh..hakhak..payment xciap agy..jap agy manager nk sign...hahah...aku still dengan gaya tersendri wat relek saja...hahha...time lunch aku blah ar..aku half day an...cangak pa g an...aku balik ar siap....

x semena-mena ari nie aku rajin plak nk makeup2 nk jadi ladies la konon padahal aku sndri xpercaya dengan diri aku sendiri..yela..akuakui aku mmg seorang gadis yang simple..xminat nk ladies biar aku selesa dgn cara kau sndri...kdg2 ade gak mama aku membebel tapi aku wat xdgr jerk..mlas nk amek kesah..janji aku bahagia....hari nie nk g kenduri umah sedare aku at sp....ahaha...makeup abis ar...tah knape berubah angin plak...ahah...


inilah aku selepas di makeupkan oleh mama aku sndri...ahah....
ahhaha...xde comey sgt kan....mmg aku xcomey pon..aku mngaku...hahah..yg penting aku xhikpokrit...ahkhakhak...

sempat agy berposing2..posing maut uw....
adik aku la sbgai jurucamera yang tidak bertauliah....ahahha...cantik gak dy snap pic aku...hahha

aku sndri terkejut yang aku berkeadaan cam ni....semmangnya aku mengaku aku x ladies..ahaha...werkk malu giler....aku xbleyh nk ladies2 pakai2 blouse...pkai accessories,..itu bukan diri ku...dilahirkan dari kecik soerang yang simple.....

SIMPLE NOT TROUBLE....
wakakaka.....kelakar dowh....

saat perkenalan

assalamualaikom to allz....
adoii ase dh lame giler xupdate blog..bkn cbok ape pon..cuma mals jer nk menaip blog neh..dulu mase xde blog melalak2 nk wat blog..bila dh wat blog haram x update....bila ada mood bawu gedik gila nk update..time nie nyesai pon xdak guna dh aih....hahhaa.....

agak2 korang la kan topic pa plak eyh kali ni nk discuss,,,adoii byk mnda nk cita...apa yang iqa perhatikan skg neh dgn perkembangan membe2 iqa yang len trngok depa smua cam bhagia ja..syok ar depa bahagia....hope kebahagiaan depa kekal hingga hujung nyawa...pendek kta biaq sampai akhir hayat la....heheh.....apa yg wisaw la nie..kebanyakkan lelaki la nie cepat sgt berubah bila dh bosan mula la nk wat xtau kt kita neh..ada plak pikir aty dgn perasaan kita cam mna kan...langsung x pkir...huhhh sbar jer la....kdg2 makan aty selalu pon depa bukan taw pa....hahah...contonnya cam nie la....

SEBULAN
bangun pagi...gud moning syg..luv u..jgn lupa breakfast taw....24 jam msg...time mkn pon leyh msg lg...abg mkn la dulu....xnk,nk msg baby...ats moto pun smpat msg agy...tiap ptg jmpe..lepak skali...mkn skali....tiap minggu tgk wayang....xtgk wayang pon kuar gak g lepak.....x jmpe shari miss giler....time nk tido...baby.abg dh ngantok la....abg tido dulu eik...muahh!! luv u...baby jgn tido lmbt taw...

2 BULAN
bangun pagi pon dh wat xtaw...ni kan pulak nk msg 24 jam..time mkn,abg nk kn nie..nnt abg msg lau abg free...ala...baby petang ni xleyh jumpa la...abg nk kuar dgn mmbe...mlm ni pun xleyh lepak..mmbe nk dtg lepak at umah abg....tgk wayang pon dh jarang2...lau ajak jer...hari hujung minggu abg nk rest la...bila nk tido,abg ngantok la..tido dulu eik...gud nite!!

4 BULAN
nk cal pon dh jarang2...bila ade urgent bawu nk kol..lau kta xkol dy pon xkola la...dh xde syg2...hujung minggu pon dh jrg kuar..ni kan plak nk ajak lepak...nk ajk tgk wayang hujung lagi la susah.....bila nk tido pon dh jarang msg dh skg neh..bila msg..org cbok la..nnt org mcg k..smpai tetido tunggu pon xmsg jgk!!


manusia cepat berubah..mula2 knal syg2...bbila dh lame melayang...xde palk dy pk ati dan perasaan kita...kdg2 pmpuan ni xnk pape pon dari lelaki...xmtk pon nk tgk wayang tiap2 minggu...xmtk pon suruh tpup tiap2 hari...cukup la skdar kalaw diberi perhatian sepnuhnya agar terasa diri dihargai pun cukup la....ini kekadang,wat kesah xkesah ja..pedulik xpedulik ja...hati manusia terlalu lembut dan terlalu mudah terasa bila setiap kata2 lelaki yang dilemparkan menyakitkan hati dan perasaannya....

tah la....kdg2 iqa sendri pon xpham perangai lelaki cam mna...lelaki xpham perangai pmpuan,pmpuan xpham perangai lelaki cam mna.....adoii....hidup sia2 sja la....kahakahakh....untuk yang kapel jga la aty dan perasaan pasangan masing2..kdg2 nmpk appy kt luar..kt dlm blum tntu appy lagi..pmpuan kdg2 cuba smbunyikan sesuatu niat xnk keruhkan lagi keadaan....

ops!! dh lau benti kt cni jala...mlas nk emo truk2...st g aku lak yang saket aty...coz ade jgk yang berkaitan dgn aku....
...wallllaaaahhhhh...


Saturday, 9 April 2011

aDaM

assalamulaikom to all....
ari nie iqa nk cite sal sowng budak neh..ops!! bukan bdk eh..dah besar dh...mmbe la...dy mmbe iqa kot...huhuh..iqa kenal dy dengan membe iqa gak..bad,bad pkwe mmbe iqa...dy lah kasik...maybe dy ngok iqa slalu nanges sal laki kot...yuhuw...bad! iqa bukan nanges la...iqa juz nk luahkan aje...iqa tawu la bad ngn Dira happy skg nieh...iqa wish both of u happy..dh2 xmaw gaduh2 lagi taw..iqa penat la dengar korang gaduh...lau gaduh iqa of nset...werkkk!!! padan muka korang!!..hahah..ee! jahatnye iqa....huhuhuu

ok la...ab0ut adam..my 1st frenz..huhuu....adam sory eik..iqa nk cite sal awk nie kt blog...saje nk update blog...huhuh....jgn marah aw...appy sgt kenal ngn adam...


NAMA : MOHAMMAD ADAM BIN ABDULLAH
DATE OF BIRTH : 25 AUGUST 1991
SEKOLAH : SMK KEPALA BATAS
KOLEJ : KOLEJ KOMUNITI SELANDAR,MELAKA (Xtawu la betul ke x..iqa men hentam jerk)
COURSE : LANDSKAPING
WATAK : SIMPLE PERSON..SIMPLE TAPI STYLE..(jgn perasan sgt plak..hihiihhi)
PERWATAKAN : SEORANG YANG GILER2...FUN...KEKADANG KELAKAR PON ADA...HAHAH...BYK SGT BERCAKAP...

DETIK PERKENALAN :

iqa kenal adam nie...dgn pkwe mmbe iqa...iqa dh gtaw an...1st iqa la yang kacau adam nie...sory eik adam...hehehe..jux nk kenala ngn adam jerk...ingt agy date perknalan 1st April 2011...adam kol malam uw iqa xnk angkat...padahal iqa yang kacau adam..heheh....1st kenal cam biasa ar..msg2....fun msg ngn adam,best...xde la boared sgt...bawu msg uw cam dh kenal lame jerk....suka kutuk2....hehe...msg2 sampai la adam balik kedah...best msg ngn adam...adam caring..terasa cam ade org amek berat lak sal iqa...hehehe...

DETIK 1st TIME KELUAR

bila dh msg2,,,mesty la nk jumpe an...heheh...sampai bila nk msg..heheh...bak ckp adam : smpai bila iqa nk malu dgn adam...hehehe....1st date...08.04.2011..jumaat..8.30 pm....kuar ngn adam...adam jemput iqa ngn mmbe dy nek keta..bapak ya allah malunye aku...ye ar 1st time an nk jumpe mesty la ade nervouse kan...dh la x biasa jumpe....mne la tawu..ati manusiakan...dalam ati aku berdoa agar Tuhan lindungi aku....rupanya adam seorang yang baik....xde la nsem..(nsem xpentingkan adam) yang penting ikhlas dalam perhubungan....kan adam kan..heheh...xde g mne pun kuar juz lepak at kedai mkn..haha...Ya Alah bapak kelakar kuar ngn korang...adam ngn mmbe dy sorang..tah xknal sgt sape mmbe dy uw..aku un x amek taw...hehe....mmg fun gler ar kuar kamu adam..iqa appy sangat time uw..thanz adam koz make me appy for a moment....

-UNTUK ADAM ABDULLAH-

walaupun kenal dengan adam kejap jer..tapi iqa appy sgt...terpulang la kt adam iqa xkesah pon..iqa sedar sape diri iqa....iqa xmaw nk harapkan ape2...tapi iqa nk adam tawu yang iqa appy sgt disisi adam...rasa cam bahagia sgt..aku bleyh lupakan segala masalah iqa.,adam wat iqa happy...dan adam jugak wat iqa tersenyum disaat diri iqa dalam kesedihan...iqa bahagia sgt kawan dgn adam...sumpah!! fun giler arh kuar ngn adam..heheh...lupa segala masalah...hope bukan setakat ni ja pershabatan kite k adam....adam caring sgt sal iqa....mish gler ar at adam..werrkkk!!! SABTU 09.04.2011-10.45pm...adam dh balik melaka....iqa nk jgk antar adam...adam ckp..'xpe la iqa..adam xnak mnnyusahkan iqa...parent adam leyh antar adam'...adam pesan at iqa...'iqa,adam dh gerak nk balik melaka nieh...iqa jaga diri baik2 taw' nape adam pesan cam uw..dh xnk balik kedah ker...da xnk jumpa iqa ker...sedeyhnya...ape pon iqa appy sgt kenal dgn adam walaupun sekejap...adam nnt kt melaka adam jangan nakal2 taw...jangan selalu sakat org taw...kecian dowang...heheh.....adam take care taw...iqa appy sgt kenal dgn adam..dan iqa harap bukan stakat nie sahaja hubungan kita.........


ok la korang..nnt iqa share agy eik cite sal mmbe2 iqa nie....adam ni la mmbe iqa yang paling besh,,,,,MUHAMMAD ADAM HAVE FUN...uk!!....sori eik iqa cite sal adam dalam blog iqa...iqa xmtk izin adam plak...tapi xpe...iqa cita yang baik2 kan..yang tabaik iqa simpan jerk...hehehe....



Wednesday, 6 April 2011

'kerana'

salam semua...
hope to all chat2 selalu la yew...hakhak..hari ni hati iqa kembali ok la cket..iqa sebenarnya dah malas nk pikir sangat pasal cinta ni....

ya..betul cinta itu seronok.,cinta itu best,cinta itu asyik...tapi iqa punya 1 alasan yang kukuh biar iqa tiada cinta yang penting iqa bahagia...hahaha..cinta jugak takkan dapat menjamin kebahagiaan yang bakal kita kecapi...untuk smua yang bercinta hargailah segala ia masih milik korang...dan kepada yang kecewa mungkin kebahagiaan tidak datang kepada kamu saat ini...

dah2 xmaw sedeyh2..adoii nk sedeyh2..please wake up dear jangan terlalu asyik dengan cinta sampa terleka....ya...cinta seronok..tapi cinta itu jugak bisa menyakitkan...

hahah..korang semua pernah dengar lagu erra fazira tak..best kot,...tajuk 'kerana'

KERANA

KERANA terlalu mempercayai
kau istimewa dalam hidupku...
KERANA terlalu menghormati
terkeliru pandangan mata hati....
KERANA terlalu mengasihi
akhirnya terluka aku sendiri
Aku sangkakan mengenalimu..
Aku kenali hati budimu...
Aku menyakini engkau luhur
menyayangiku dengan jujur...
Kiranya bagimu itu semua
Hanya satu lakonan,
Lakonan biasa
Tiada sedikit pun aku sedari
Dipersendakan oh selama ini

KERANA terlalu mempercayai
kau istimewa dalam hidupku...
KERANA terlalu menghormati
terkeliru pandangan mata hati....
KERANA terlalu mengasihi
akhirnya terluka aku sendiri
Aku sangkakan yang ku gila
Permata tulen yang berharga
Penilaianku oh ternyata silap
Kau rupanya kaca tak berharga

cuba korang hayati lirik nie...konfem best!! hahah....
ada mkna yang tersembunyi disebalik kata-kata itu.....

tak semua dapat cinta yang indah.....apepun iqa hargai sangat apa yang iqa ada selama ini....

Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya...

untuk 'kamu'...
iqa syg sgt dgn kamu....biarlah takdir yang tentukan jodoh antara kita....apepun yang terjadi..pless take a good care your self....


sadness

assalamualaikum...
adess terasa lame lak da x update blog nie...bukannya xde masa nk update..ari2 layan fb malas lak nk update blog nie..hahaha...seminggu ni aku langsung xde mood..tah ar xpham laa kenapa dgn aku nieh....semuanya nk cari masalah dengan aku....kadang-kadang tu balik keje jer terus dok dalam bilik..smpai adik aku sendiri aku xlayan dia..adoii kecian kt my bro....

adik-xpe2 nanti angah belanja kfc eik...hehehe...adik aku nie bagi kfc terus hilang majowk...hahah...

minggu nie iqa sedeyh sgt...adoii korang tolong la bangunkan semangat kt iqa...iqa nk cerita smuannya kt korang....saat iqa perlukan korang pada waktu iqa terluka dengan perasaan sendiri....
adess...ape masalah iqa sebnarnya pon iqa xtaw lak...iqa sendiri pon xpham....

adoii..iqa xpham dengan perangai si dia iqa skarang..dh banyak sgt berubah...yaa..i admit dia bukan milik iqa sorang...iqa tawu dan iqa dapat rasakan memang dalam ati dy ade lain...kenapa iqa terlalu terasa dengan sikap dia dengan iqa skarang...

Ya Allah..kau kuatkanlah hati HambaMU ni itu tempuh segala DugaanMU....

sesungguhnya memang iqa terlalu sayangkan kamu....walaupun iqa sayangkan kamu dalam hati iqa..iqa simpankan sedikit perasaan untuk kehilangan kamu suatu hari nanti....kita pasti akan hilang org yang kita sayang suatu hari nnti..cuma takdir yang tentukan bila...dan iqa pasti kamu bukan milik iqa...dan iqa redza dengan sgala dugaanMu....cukuplah dengan apa yang kamu berikan...iqa terlalu menghargai apa yang kamu berikan semata-mata nak menggembira hati iqa...tapi hubungan antara kita hanya sementara...mungkin bukan jua jodoh antara kita....biarlah takdir yang tentukan sampai bila bila hubungan kita dan akan ku terima dengan pasrah sgalanya....dari jauhku doakan kebhagiaanmu sayang.....


ahakz..berjiwang karat lak....haha...dalam kegembiraan tersembunyi 1001 kesedihan...dalam hati hanya mampu berdoa agar kesedihan itu berlalu dengan tenang....
iqa doakan kebahagiaan kamu andai cukup sampai disini jodoh kita....tapi pleaz make me appy to akhir2 sisa hidup ini....maafkan iqa....sememangnya iqa terlalu sayangkan kamu....

adushhhh...cukuplah berjiwang karat..hahah...apepun for allz..jangan terlalu mengharap..


Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata aku turut bahagia untukmu.

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

iqa tetap mendoakan kebahagiaan kamu....kamu tetap di hati....

hanya kamu yang bisa membuat iqa tersenyum.....

opss!! melalut sudaa....cinta bukan sahaja untuk dirinya...tetapi ingtlah yang hilang pasti berganti....patah tumbuh hilang berganti.....

Monday, 4 April 2011

Diera & Bad

hellowwwwwww kowang...ops!! assalamualaikum...
terlebeyh excited nk bercerita neh...hahah...korang ner dgr jgak aw..ni pasal housemate iqa dan jgak sbgai teman kawan baik...SITI NADHIRAH HARUDDIN...tolong jgn perasan sangat awk tidak la baik sgt..ops!!

heheh...hope ko jgn marah taw..aku nk cite pasal kowang nie,,,aku srabot sgt dh ngan kowang nieh....hahhaha...apepun aku xpnah kesah sbb ko la kawan yang terbaek!!

ni mmbe iqa...
Nadhirah a.k.a DD


pkwe diera...BAD


xde la nsem an3...hahah....tapi nsem uw xpenting...yang penting dy syg awec dy...hahah....for all yg nk tackel jgn ok!!

Si dira ni haa....x habeh gaduh dgn pakwe dy..penat la iqa cam nie..korang tolong la be matured cket jgn nk mcm2...kecian la kt iqa sama..iqa xleyh la tgk kowang gaduh2...kang dua2 kne marah..hihi....

one day!!
SABTU 02/04/2011

huhhh...dowang nie bgaduh plak..adoii..xpham la...si dira kol nanges2 at iqa...iqa xtaw plak ape punca pergaduhan mereka...hahah...cket2 gaduh...yang peliknya dowang ni kalu gaduh cket2 nk gtaw aku....hahah..aku pon ape kurang lau gaduh cita gak kt dowang nieh...lau xcita nnt bertmbah tensen...hahaha...

si dira msg iqa cakap ni mmg salah dy..padahal iqa xtaw pon ape puncanya...hahha...(bersbar la iqa) hahah...aku cuba utk sabarkan kan dira...nnt aku kontect bad pkwe dy uw...si dira ni kol aku menanges2 ni sambil cakap ' tu salah aku..aku yg wat xtaw kt dy...' dgn sifat belas kasihan ake menenang kan dy...hahahha ( bajet )....

Si Bad plak kol iqa mrah2 perangai Dira wat xtaw...hahah..Bad! xyah marah aku..aku bukan awec ko!!..hahahha..aku try to settle dowang punya problem...hahah...padahal bende kecik ja..masing2 ego jer..xnk mngalah..bila dh pujuk xnk mengalah...adoii...bnde kecik ja la...heheh....
Iqa xnk la cita lebeyh..nnt dowang marah lak...hahahha...

Moral Of The VaLuE!!

for couples...plz jgn terlalu ego...hargailag dgn apa yang kita ada...nnt bila kita dh kehilangan baru kita terasa saat kehilangan orang kita sayang....sayang mmg xbleyh NAMPAk..tapi bleyh di tunjukkan dgn Tingkahlaku...heheh...kowang tolong ar jgn dh hilang dari pandangan bawu nk nyesai....lau bergaduh tu biasa la...itu lumrah kapel la...gaduh2 xnk...lau manje2 cepat ja...hahah...penah an korang dgr ' sayang xsemestinya memiliki ' tapi kita bloeyh usaha kan,....hahahah...pandai ja cakap owang...aku diri aku sendiri pon xtaw cam mna...kikiki

DIERA & BAD

korang tolong eik...jgn gaduh lagi..aku penat la dgn prob kowang...bende kecik kowang wat cam bnde uw besar..Bad tolong jangan baran sangat dengan Diera uw...dy uw lembut sebnarnye...heheh...aku Hope kowang bahagia..aku happy bila tgk kowang bahagia...
I will wish both of u happy...

dh la korang..iqa pnat dah aih...dok tulis dari tadi...report Li dh berminggu x update...blog tiap2 ari iqa update...adoi...hahah....

SEE U ALL ON THE NEXT ENTRY!!

Saturday, 2 April 2011

plez take care sayanggg...

assalamualaikum to all my frenz....

disaat iqa tulis hati iqa sedeyh sgt..tah iqa sendri xtahu cam mne lagi nak cakap...walaupun iqa sayang dy blum tentu dy jadi milik iqa...plz la jgn mengharap bnda yang blom pasti milik kita....
awk tolong la tinggalkan saya...saya xnk kcawa hubungan awak dgn awec awk..saya bukan perampas.. saya blum terdesak untuk smua nie lagi..pada saya,saya nk focus pelajaran saya dulu..tapi kenapa smua orang xpham....

iqa sedeyh sangat..yeah iqa mengaku iqa sayang kan awk..tapi hubungan kita tak kan kemana..iqa tahu awak sayang awec awk..cukup la setakat nie sahaja hubungan kita..iqa dh xsanggup dan dh xlarat nk saket aty dengan smua nie...

biarkan iqa bersendirian untuk sementara...biar masa yang tentukan jodoh kita...cukup la kita setakat kawan...lau ade jodoh xkan ke mna....iqa seorang perempuan dan iqa pham perasaan perempuan....

kadang2 terlalu jaga aty dan perasaan sendiri smpai x sedar perasaan sendiri terluka...dalam hidup kita kena tabah dan terima hakikat...mungkin ini dugaan Allah untuk menguji kita sbgai hambaNya dan Allah takkan menguji HambaNYa di luar kemampuan...

awakkk.....
iqa nk awk jadikan kenangan kita saat bersama sebagai kenang terindah dalam hidup awak....saya nk awak jaga la aty org yang awak sayang...iqa x kesah suma nie...mungkin kita hnya sekadar kawan.....apepun iqa hargai kasih sayang yg awk curahkan...iqa hrgai sangat....awak plez take care taw....mungkin iqa dgn awak smpai disini sja....
apepun awak tetap yang terbaek dalam ati iqa...

ingt lah....

apa yang kita harapkan x seperti apa yang kita dapat...
bersyukurlah dengan apa yang ita dapat...
jangan terlalu mengharap....

percintaan yang dicari
umpama sebutir mutiara
yang sukar ditemui
dicelah-celah
kepalsuan kilauan cahaya...


untuk awak....iqa mintak maaf sangat2...i will wish your happiness..plez take care your self sayanggg.....