my bufday

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, 18 November 2011

SET!AP WANITA ITU CANTIK !!

hye..salam u all... sory dh lame iqa x update bl0g..xtawu nkcite ape...no idea...ahaks! by the this entry agak boleyh dik0ngsi gak la...ahaha..'setiap wanita itu cantik' from the title pown dh dpt bace an wanita itu sbnarnye ade kecantikkannye sendri...

s0,. yang cantek tu jangan nk bajet h0tstuff sgt la yg korang tu da sangat2 cantek...didunia mmg kowang cantek..diakhirat sane CANTIKKAH KOWANG DI MATA ALLAH??? jangan terlalu bangga dengan kecantikkan dunia ya ! kerana dunia ini hanya la satu PERSINGGAHAN kita shaje...


Allah s.w.t. berfirman:


“Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan.”


“Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya.”


“Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh.”


“Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya.”


“Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya.”


“Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu.”


” Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan.”


“Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat di mana cinta itu ada.”


No comments:

Post a Comment